Veelgestelde vragen over het speelplein

Welkom bij ons speelplein in Leuven! Nieuwsgierig naar avonturen boordevol spelplezier in omgeving Leuven? Ontdek hier al jouw antwoorden in onze veelgestelde vragen sectie!

 • Wat is een speelpleinwerking?

  Speelpleinwerk is een jeugdwerkvorm en omvat het organiseren van speelactiviteiten en -diensten voor kinderen en jongeren tijdens vakantieperiodes. Bij Speelplein Groene Zone bieden we een omgeving waar kinderen vrij kunnen spelen, nieuwe vrienden kunnen maken en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen onder begeleiding van onze animatoren.

   

 • Wordt speelpleinwerking beschouwd als kinderopvang?

  Speelpleinwerking biedt een recreatieve en educatieve omgeving voor kinderen tijdens vakantieperiodes, waar ze kunnen deelnemen aan georganiseerde activiteiten en vrij spel onder toezicht van gekwalificeerde animatoren. Hoewel vergelijkbaar met kinderopvang qua toezicht en activiteiten, ligt de nadruk bij speelpleinwerking meer op spel en plezier dan op formele opvangdiensten.

   

 • Op welke locatie bevindt Speelplein Groene Zone zich?

  Speelplein Groene Zone is momenteel te vinden in BO Ter Bank, op Tervuursesteenweg 295, Heverlee, Leuven. Vanwege geplande werken op onze gebruikelijke locatie zijn we hier tijdelijk gehuisvest voor de zomer van 2024. Voor meer details over  deze zomer, kan je de informatie hier lezen.

   

 • Wanneer vindt het speelplein plaats?

  Het speelplein in Speelplein Groene Zone vindt plaats elke weekdag van maandag 1 juli tot en met vrijdag 2 augustus.

   

 • Wat zijn de openingsuren?

  Op Speelplein Groene Zone verwelkomen we kinderen voor een dag vol plezier van 9u 's ochtends tot 16u 's middags. Voor en na de speelpleindag bieden we ook opvang, van 8u tot 9u 's ochtends en van 16u tot 17u30 's avonds. De opvang zit mee inbegrepen in de kostprijs

   

  • Opvang ochtend: 8u - 9u
  • Speelpleindag: 9u - 16u
  • Opvang avond: 16u - 17u30

   

 • Hoeveel kost een dag speelplein?

  Een dag vol spelplezier en animatie op Speelplein Groene Zone kost slechts 7,5 euro per kind. Voor gezinnen met meer dan twee kinderen bedraagt de kostprijs 6,5 euro per dag voor elk volgend kind. Meer informatie over de kostprijs vindt u op onze tariefpagina.

   
   
 • Moet ik op voorhand weten welke dagen mijn kinderen komen?

  Neen. We werken met dagticketjes en geen vaste reservaties. Op elk moment kunt u nieuwe dagtickets aankopen voor het speelplein. We begrijpen dat vakantieplannen soms kunnen wijzigen, dus u hoeft niet op voorhand door te geven welke dagen of weken uw kinderen komen. Het is een flexibel systeem!

   

 • Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

  De inschrijvingen voor de zomer van 2024 zijn nu geopend! Vul het online inschrijvingsformulier in om ervoor te zorgen dat wij alle nodige informatie van uw kind(eren) hebben en zij gegarandeerd een plekje op ons speelplein hebben voor de komende zomer. Er is geen beperkte capaciteit, dus schrijf uw kind gerust in! Inschrijven is mogelijk voor kinderen vanaf 3 jaar bij aanvang van de speelpleinzomer. Dit betekent dat uw kind uiterlijk geboren moet zijn op 3 juli 2021.

   

 • Hoe ziet een dag speelplein eruit?

  Een dag op Speelplein Groene Zone begint met een openingsmoment, gevolgd door keuze-activiteiten aangepast aan de verschillende leeftijdsgroepen, zoals knutselen, sport en spel. Na de middag kunnen kinderen opnieuw kiezen uit activiteiten. Tussendoor zijn er ook vrije speelmomenten voorzien.

   

 • Is er een minimum- en maximumleeftijd om deel te nemen aan de activiteiten op het speelplein in Leuven?

  Tijdens de eerste vijf weken van de zomervakantie bieden wij speelpleinwerking aan voor kinderen van 3 tot 15 jaar. Ze worden ingedeeld in leeftijdsgroepen en kunnen samen spelen met leeftijdsgenoten. Jongeren ouder dan 15 jaar kunnen bij ons actief worden als animator!

   

 • Is het speelplein toegankelijk bij slecht weer?

  Ja, ook bij slecht weer zorgt de speelpleinwerking voor een perfect aanbod van keuzeactiviteiten. Onze activiteiten worden aangepast zodat kinderen nog steeds kunnen genieten, ongeacht het weer.

   

 • Hoe zorgt Speelplein Groene Zone voor kinderen met speciale behoeften?

  Kinderen met extra noden ontvangen persoonlijke begeleiding van gemotiveerde animatoren om zoveel mogelijk deel te nemen aan de activiteiten van hun (mentale) leeftijdsgroep. Het speelplein streeft ernaar dat alle speelclubbers optimaal kunnen genieten van hun speelpleindag door te kijken naar hun fysieke en mentale mogelijkheden om te bepalen bij welke groep zij het best aansluiten. Dit kan variëren van één-op-één begeleiding tot momenten van extra aandacht. Bovendien beschikt het speelpleinplein over een verzorgingsruimte voor het verschonen van kinderen indien nodig, en een snoezelruimte waar ze kunnen rusten. Meer informatie vind je op onze pagina over inclusiewerking.

   

 • Is er een speelpleinwerking in Leuven?

  Ja, er zijn verschillende speelpleinwerkingen in Leuven. Speelplein Groene Zone is er één van. We bieden een fantastische ervaring voor kinderen tijdens de zomervakantie. Het is belangrijk op te merken dat onze speelpleinwerking onafhankelijk is en niet georganiseerd wordt vanuit de gemeente/stad.

   

 • Is er een sociaal tarief beschikbaar?

  Ja, absoluut! Bij Speelplein Groene Zone geloven we sterk in inclusiviteit en willen we ervoor zorgen dat alle kinderen de kans hebben om deel te nemen aan onze speelpleinwerking, ongeacht hun sociale of economische achtergrond. Als de kostprijs een belemmering vormt voor inschrijving, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over ons sociaal tarief. We willen dat alle kinderen een geweldige zomer hebben en helpen u graag verder!

   

 • Hoe kan ik contact met jullie opnemen?

  Voor al uw vragen en opmerkingen kunt u terecht op onze contactpagina op onze website. Hier vindt u ons e-mailadres, telefoonnummer en een handig contactformulier. We staan klaar om u te helpen en kijken ernaar uit om van u te horen!