Animatoren op speelplein Groene Zone

Animator worden, iets voor mij?

Niets is zo fijn als animator worden op speelplein Groene Zone. We snappen dat het iets “nieuw” is en je nog niet goed weet wat het inhoudt. Animator kan je al worden vanaf de dag dat je 15 jaar wordt.  Je wordt begeleid door ervaren (hoofd)animatoren die jou de kneepjes van het vak leren. Zo krijg je de kans om te ontdekken of animator zijn iets voor jou is!

Hou je van spelen en zot doen?

Wij ook! Als animator bereid je natuurlijk enkele keuze-activiteiten voor de kinderen voor, maar ‘s avonds zorgen de hoofdanimatoren voor enkele leuke activiteiten voor de animatoren. We zorgen dus niet enkel voor plezier bij kinderen maar ook voor de animatoren. Dat wil je toch niet missen?

Hou je van lachende kindjes?

Dan ben je echt op de goede plek! Steeds opnieuw proberen alle animatoren van speelplein Groene Zone hetzelfde te doen! Een glimlach van een kind zegt meer dan 1000 woorden. Voor die glimlach doen we het en daar hebben we JOU dus zeker voor nodig!

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Dan ben je meer dan welkom op het speelplein! Speelplein Groene Zone is meer dan een speelplein. Het is een vriendengroep! Tijdens de zomer leer je nieuwe mensen kennen en geloof ons maar… nadien blijf je contact houden met deze mensen en kan je ze zeker en vast als vrienden beschouwen. Ons doel is om kinderen blij te maken en dat kan alleen maar als er een goede sfeer is tussen de animatoren!

Vrienden voor het leven!

Animator op speelplein Groene Zone is meer dan alleen zorgen dat kinderen genieten van een superfijne zomer. Je leert er ook nieuwe mensen kennen en je bouwt nieuwe vriendschappen ook. Tot op vandaag gaan de animatoren samen nog gezellig dingen doen: iets gaan drinken, eten, feesten, gezelschapsspelletjes, op weekend gaan,… : herinneringen voor het leven!

Animator, wat is dat?

Animator op speelplein Groene Zone: het is het leukste wat je kan overkomen. Als animator ben je verantwoordelijk voor het bezorgen van een leuke dag aan kinderen en… aan jezelf! Je doet dat door het spelen van spelletjes met de kinderen. De animatoren op speelplein Groene Zone worden verdeeld over de verschillende leeftijdsgroepen. Zo weet je exact voor welke leeftijd jij jouw spelen moet maken. Na een speelpleindag stopt het niet voor de animator! Samen evalueer je met jouw hoofdanimator de dag en bereid je nieuwe activiteiten voor. Daarna worden er nog leuke activiteiten georganiseerd: spelen, vormingen of eens een avondje naar Leuven!

Kort samengevat: het is een plezante zomer waar je geen spijt van zal hebben!

Blijven slapen en eten

Op speelplein Groene Zone heb je de kans om te blijven eten en slapen. Zo blijf je na een speelpleindag nog volledig in de perfecte sfeer. Wist je trouwens dat er ‘s avonds nog heel wat activiteiten worden georganiseerd voor de animatoren? Van eens gezellig naar Leuven gaan tot een superleuk spel op het speelplein. Je zal je geen enkele avond vervelen!

Perfecte stageplaats

Ooit al gehoord van een plaats waar je veel bij kan leren en het ook nog eens leuk is? Wij wel! Speelplein Groene Zone is een officieel geregistreerde speelpleinwerking op www.mijnkadervoming.be. Je hebt de mogelijkheid om jouw traject animator in het jeugdwerk verder te zetten. Wij zorgen voor de juiste begeleiding en sfeer zodat je er gewoon wilt blijven!

Probeer het eens uit!

Nog geen ervaring op het speelplein of geen cursus animator gevolgd? Geen probleem! Speelplein Groene Zone straalt de waarden van Don Bosco uit. Bij ons staat het geven van kansen heel hoog.  Wij zorgen dat je tijdens jouw week op het speelplein de juiste begeleiding krijgt zodat je nog meer goesting krijgt!

Speelplein Groene Zone ook vinden op:

https://www.giveaday.be/nl-be/organisatie/587

Hulpmiddelen

Animator op het speelplein en zoek je enkele hulpmiddelen? Dan kan je dat hier vinden. Van spelideeën tot lege weekschema’s: met onze tips beleef je een geweldige week!

Hulpmiddelen animatoren

Animatorcursus volgen

Jeugddienst Don Bosco organiseert tijdens de verschillende schoolvakanties animatorcursussen. Tijdens deze cursus leer op je een gezellige en leuke manier de kneepjes van het vak. Uiteraard ben je ook zonder cursus welkom op ons speelplein.

Meer informatie over animatorcursussen

8 redenen om animator te worden op speelplein Groene Zone

1

Kans om eens helemaal zot te doen!

2

Onvergetelijke avondactiviteiten

3

Toffe groepssfeer tussen de animatoren

4

Activiteiten doorheen het jaar

5

Herinneringen om nooit te vergeten

6

Krijg groeikansen

7

Mogelijkheid om te blijven slapen

8

Een supertof animatorenweekend