Animator worden op het speelplein

Beleef een zomervakantie waar geen enkel idee te zot is

Wat speelplein Groene Zone zo speciaal maakt? Het feit dat iedereen hier welkom is, dat er hechte vriendschappen ontstaan tussen animatoren en dat iedereen zijn wildste dromen hier kan waarmaken. Wou je altijd al eens een levensechte escape room doen? Of wil je mee een hele dag op springkastelen jumpen? Of heb je misschien een geheim acteertalent dat je wil tonen op een écht podium? Als animator bij speelplein Groene Zone kan dit allemaal, geen enkel idee is te zot!

Meer informatie


Wanneer?

Animator zijn op speelplein Groene Zone kan in één van de eerste weken van de zomervakantie

Week 1 Zaterdag 2 juli 2022 - Vrijdag 8 juli 2022
Week 2 Zondag 10 juli 2022 - Vrijdag 15 juli 2022
Week 3 Zondag 17 juli 2022 - Vrijdag 22 juli 2022
Week 4 Zondag 24 juli 2022 - Vrijdag 29 juli 2022
Week 5 Zondag 31 juli 2022 - Vrijdag 5 augustus 2022

Voorwaarden?

Iedereen vanaf 15 jaar kan animator zijn op het speelplein. Je hoeft geen attest "Animator in het jeugdwerk" hebben om bij ons aan de slag te gaan al raden we dat na een eerste ervaring wel aan om een cursus animator te volgen bij Jeugddienst Don Bosco.

Spelletjes begeleiden doorheen de dag...

Als animator speel je doorheen de week met kinderen en beleef je samen met hen knotsgekke avonturen. Je kruipt in een rol door je te verkleden en neemt de kinderen mee in jouw verhaal door activiteiten te maken en met hen te spelen waarbij er moet worden ontsnapt uit een duikboot voor iedereen verdrinkt of de kinderen moeten door middel van opdrachten raden dat jij al heel de dag de moordenaar bent van de speelpleindirecteur. Als de kinderen naar huis zijn kan je genieten in de zetel en je verhalen van die dag vertellen aan andere animatoren en maken we er altijd nog een fijne avond van met een avondactiviteit waar iedereen elkaar nog meer zal leren kennen. 

... genieten in de avond

De avonden zijn momenten die de sfeer in de weken naar een hoger level tilt. Je vertelt over je dag en deelt de grappige dingen die je die dag hebt beleefd. Daarna geniet je van een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. Als alle magen gevuld zijn, kunnen wij elkaar beter leren kennen en ons amuseren door een animatorenspel. Het schept een band om even zelf als kind te spelen en activiteiten te doen. Daarna sluiten we af met een stil moment en kan iedereen nog iets drinken in de bar.

6 redenen waarom je animator moet worden


Animator worden op het speelplein?

Heb je altijd al deel willen uitmaken van een geweldige bende vrienden waarmee je de plezantste activiteiten doet? Hou je van lachende kindjes? Ben je een grote fan van zot doen, plezier maken en toffe spelletjes spelen? Ben je klaar voor nieuwe, uitdagende ervaringen? 
 
TESTIMONIALS


Wat zeggen anderen over animator zijn op speelplein Groene Zone?
Ik ben als kind altijd met veel plezier naar het speelplein gegaan en heb dus nooit getwijfeld om animator te worden. Het speelplein is een plaats waar iedereen zichzelf kan zijn en zich kan uitleven. De zomers op het speelplein als animator zijn ook geweldig, de animatorengroep is geweldig. Het speelplein voelt als een tweede thuis en daarom zou iedereen het eens moeten proberen


Lars

AnimatorAls kind kwam ik reeds samen met mijn zus naar het speelplein. Op het moment dat zij animator is geworden, heeft zij mij overtuigd om hetzelfde te doen. Deze zomer begin ik aan mijn vierde zomer als animator. Als animator leer je nieuwe mensen kennen. Ook mensen buiten Leuven. Na een dagje op het speelplein, worden er avondactiviteiten georganiseerd. Dat zijn zaken die je week nog leuker maken!


Chiara

Animator


Ik ben op het speelplein terecht gekomen nadat ik hier als kind gezeten had. Eens ik de sfeer als animator had opgesnoven wou ik er niet meer weg. Ieder jaar opnieuw voelt het een beetje als thuiskomen. Iedereen doet zo intens zijn best om de kindjes een geweldige dag te bezorgen. De glimlachen op hun gezicht, wanneer ze met vol enthousiasme liedjes aan het zingen zijn of een leuk spel spelen is dan ook van onschatbare waarde.


Céline

(hoofd)animator en pleinverantwoordelijke


 


Ik heb cursus gevolgd bij Jeugddienst Don Bosco en wou daarna graag animator worden. Ik ben bij Groene Zone terecht gekomen door leerlingen van Don Bosco Hechtel die er animator waren en mijn zus was er ook al geweest.  Ik zou iedereen aanraden om er gewoon voor te gaan, het is een super leuke ervaring. Groene Zone is een sfeervolle leefwereld waar je jezelf kunt zijn en je kunt uitleven. De animatoren zijn een levendige bende vol verschillende karakters, en iedereen is welkom.


Michelle

Animator

 
FAQ


Vragen over het speelplein?


1Wat is een animator in het jeugdwerk?
Een animator in het jeugdwerk is persoon die activiteiten en spelletjes organiseert voor kinderen en jongeren. Je zorgt als animator in het jeugdwerk dat kinderen op een fijne manier kunnen spelen.
2Waar kan ik mij inschrijven voor deze zomer?
Inschrijven voor de komende zomer van speelplein Groene Zone kan heel eenvoudig via deze link
3Heb ik een attest animator in het jeugdwerk nodig?
Nog geen ervaring op het speelplein of geen cursus animator gevolgd? Geen probleem! Speelplein Groene Zone straalt de waarden van Don Bosco uit. Bij ons staat het geven van kansen heel hoog. Wij zorgen dat je tijdens jouw week op het speelplein de juiste begeleiding krijgt zodat je nog meer goesting krijgt!
4Kan ik mijn stage voor animator in het jeugdwerk bij jullie doen?
Speelplein Groene Zone is een officieel geregistreerde speelpleinwerking op www.mijnkadervoming.be. Je hebt de mogelijkheid om jouw traject animator in het jeugdwerk verder te zetten. Wij zorgen voor de juiste begeleiding en sfeer zodat je er gewoon wilt blijven! Inschrijven kan via deze link.
5Mogen mijn vrienden zich ook inschrijven?
Zeker! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Inschrijven kan via deze link. Zorg dat je je snel inschrijft, samen met je vrienden zodat jullie zeker tijdens dezelfde week kunnen staan.
6Wat verdient dat?
Wanneer je als animator in het jeugdwerk op speelplein Groene Zone staat, ontvang je van ons een vrijwilligersvergoeding. Dit is een bedrag waarmee we jou willen bedanken voor al je inzet. Daarnaast heb je de mogelijkheid om gratis te blijven eten en overnachten op speelplein Groene Zone. Ook organiseren we het hele jaar door verschillende activiteiten waar we jou willen bedanken voor jouw inzet.
 


Nog niet overtuigd? Mail ons!