Inclusiewerking: de Speelclub

De inschrijving voor de zomer van 2023 voor de Speelclub is helaas gesloten. Binnenkort meer info over de inschrijvingen voor de zomer van 2024. 

De Speelclub is een speciale groep voor kinderen met een beperking. Eigenlijk is het geen groep op zich want wij werken volgens het principe van inclusie. Daarom zitten deze kinderen die extra hulp kunnen gebruiken gewoon tussen de anderen kinderen. Zij krijgen wel extra begeleiding van een animator die hiervoor gekozen heeft. Ze volgen gewoon hetzelfde dagverloop als de groep waarin zij zitten, mits aanpassingen waar nodig. Omdat wij het belangrijk vinden dat deze kinderen zich optimaal kunnen amuseren en meedoen in de groep wordt er gekeken naar hun fysieke en mentale mogelijkheden om te bepalen in welke groep zij zitten. Zo kan het dus zijn dat uw kind 5 jaar is maar wat betreft leefwereld en spel het beste past bij de Biekes (de groep van 3-jarigen). Dan zal uw kind ook bij de Biekes mogen meedoen.

Begeleiding

Zoals hierboven al eens vermeld krijgt een kind dat via de Speelclub naar ons speelplein komt extra begeleiding waar nodig. Dit wordt gedaan door onze animatoren. Deze animator begeleidt 1 of enkele kinderen van een bepaalde leeftijdsgroep die extra begeleiding nodig hebben, dit is afhankelijk van hoeveel nood het kind heeft aan extra begeleiding. Deze animator zal vooral proberen om het kind mee te laten spelen met de spelletjes die voor de andere kinderen zijn voorbereid, eventueel in een aangepaste versie. Elke week wordt er ook minstens 1 spel voorbereid en gespeeld dat speciaal is aangepast aan wat uw kind kan en leuk vindt! 

Praktische informatie

Wij verwelkomen zowel kinderen met mentale als fysieke beperkingen. Ook is het niet nodig dat uw kind zindelijk is, we hebben namelijk een verzorgingskamer waar elk kind verzorgd en verschoond kan worden. Ook hebben we een snoezelruimte waar kinderen tot rust kunnen komen, moest dit nodig zijn. Enkel kinderen die zware medische zorg nodig hebben, zijn wat moeilijk aangezien wij werken met vrijwilligers die niet altijd ervaring hebben in de zorg.  U kan uw kind gewoon inschrijven via het inschrijvingssysteem dat u vindt door op onderstaande knop te drukken. De kostprijs voor een speelpleindag is 15 euro, dit komt dus neer op 75 euro voor een hele week. Eens u uw kind hebt ingeschreven, zal u een bevestigingsmail van ons krijgen met daarin een in-take formulier. Omdat de plaatsen beperkt zijn, zullen we op basis van de datum van inschrijving en het in-take formulier beslissen of uw kind kan komen of niet. Na onze keuze wordt iedereen op de hoogte gebracht en worden de ouders waarvan hun kind een plaatsje heeft, gevraagd voor een gesprek waar wij wat meer uitleg geven over de werking en al jullie vragen kunnen beantwoorden. Op die manier proberen we ervoor te zorgen dat elk kind een leuke speelpleinzomer ervaart. 

 

De inschrijving voor de zomer van 2023 voor de Speelclub is helaas gesloten.