Speelplein Don Bosco in Heverlee

Speelpleinwerking  Groene Zone in Heverlee is een Don Bosco speelpleinwerking. De plek waar kinderen zich tijdens de zomervakantie kunnen uitleven binnen de waarden van Don Bosco.

Visie van Don Bosco

Volgens de visie van Don Bosco willen we jongeren kansen bieden om naast school hun tijd zinvol in te vullen en verantwoordelijkheid te nemen, terwijl ze plezier maken op het speelplein in Heverlee. Vanaf 3 jaar kunnen kinderen hier plezier maken en hun talenten ontdekken tot ze 15 zijn. Daarna kunnen ze als animatoren verantwoordelijkheid opnemen en anderen laten genieten. Bij speelplein Don Bosco in Heverlee zien we jongeren als de toekomst en streven we ernaar dat zij na een fijne tijd op ons speelplein ook bijdragen aan de volgende generatie. Dit bevordert gelijke kansen voor iedereen: kinderen, jongeren, vrijwilligers en ouders.

Waarden van Don Bosco

Ontmoeting

Vorming

geloof & zingeving

 

Wie is Don Bosco?

Giovanni Bosco, ook bekend als Don Bosco, werd op 16 augustus 1815 geboren in Castelnuovo d’Asti, nabij Turijn. Als priester zag Don Bosco de moeilijke levensomstandigheden van jongens in de buitenwijken van Turijn. Hij wilde deze sociale problemen aanpakken en begon met het creëren van een centrum waar jongens steun konden vinden.

 

Don Bosco zette zich in voor betere arbeidsvoorwaarden en bouwde huizen waar arme jongens konden opgroeien tot bekwame arbeiders, eerlijke individuen en goede christenen.

Hij vermeed politieke en sociale conflicten en richtte zich op haalbare oplossingen, met steun van velen. Op aanbeveling van minister Rattazzi en paus Pius IX richtte hij de Salesianen en de Zusters van Don Bosco op, waarmee zijn werk voor jongeren wereldwijd werd uitgebreid.