Kapoenen

Kapoenen

Wat heeft een paars sjaaltje op ons speelplein en kan eens superzot doen op het speelplein? De kapoenen natuurlijk!

De Kapoenen hebben net de derde kleuterklas afgerond en gaan de stap zetten naar het eerste leerjaar. Dat is natuurlijk een heel grote stap, maar voor ze die grote stap zetten, geven we ze eerst nog de mogelijkheid om 5 weken lang eens helemaal zot te doen op speelplein Groene Zone. Elke dag, na het zingen van de bekendste speelpleinliedjes, kunnen de Kapoenen uit verschillende activiteiten kiezen. Deze activiteiten worden steeds voorgesteld aan de hand van een toneeltje. Voor de Kapoenen voorzien we een groot aanbod van spelletjes waardoor ze steeds de activiteit kunnen kiezen die ze het liefst doen! Knutselen ze liever? Dan hebben ze de mogelijkheid om te knutselen.

Kapoenen
Leeftijd 5 jaar
Klas Derde kleuterklas
Kleur sjaaltje Paars
Mogelijke activiteiten Knutselen, rustige spelen, actieve spelen, fantasiespelen, driewielers, verkleden, GROTE spelen,…

Willen ze mee op piratentocht gaan om de piratenschat te vinden? Dan kunnen ze mee op piratentocht gaan. En zo kunnen we nog een heleboel andere voorbeelden geven. Wij proberen deze spelletjes steeds zo leuk en uitdagend mogelijk te maken voor de Kapoenen zodat ze elke keer weer opnieuw een heus avontuur beleven! Een zomer bij de Kapoenen op speelplein Groene Zone is voor de kinderen een SUPERLEUK afscheid van de kleuterklas!

Zoals u vast wel merkt gaan de Kapoenen elke dag weer een heel avontuur tegemoet! Elke dag zullen de kinderen naar huis komen met een heel verhaal dat ze hebben beleefd. Naast de geleide keuzeactiviteiten door de animatoren hebben de Kapoenen ook 2 keer een vrij spel doorheen de dag. Tijdens dit vrij spel kunnen de Kapoenen, samen met alle andere kinderen, zich volop uitleven in de zandbak, op het touwenparcours, aan de overkant,… Reken maar dat u ’s avonds kinderen thuis ontvangt die moe maar voldaan zijn van een dagje op Speelplein Groene Zone!