De Kastaars

De Kastaars

De Kastaars zijn de jongens en meisjes van het vijfde en zesde leerjaar. Ze houden al wel eens van een uitdaging en spelen daarom heel graag ‘grote spelen’. Hun monitoren halen elke dag het creatiefste in zichzelf naar boven met vernieuwde versies van stratego, cluedo, ‘catch-the-flag’, of ze verzinnen gewoon volledig nieuwe spelen voor de Kastaars. De Kastaars houden van ravotten en halen al wel eens graag mopjes uit met hun leiding.

Hoewel er meestal spelen met de hele groep gedaan worden, kan het zijn dat de monitoren ook nog wel eens met keuze activiteiten werken. Er wordt elke week gekookt en vaak ook geknutseld, gevoetbald, gedanst of gequized.

De Kastaars
Leeftijd 10-11 jaar
Klas Vijfde en zesde leerjaar
Kleur sjaaltje Bruin (jongens)
Groen (meisjes)
Mogelijke activiteiten Grote/levendige spelen zoals levende Cluedo, stratego, één-tegen-allen, knutselactiviteiten, koken,…

De Kastaars willen al graag eens een stapje in de wereld zetten en zijn dus soms ook te vinden in parken dichtbij het speelplein of in de binnenstad van Leuven, waar reeds veel legendarische stadsspelen doorgingen. De hoofdanimator staat er uiteraard voor in dat alle verplaatsingen veilig gebeuren.

Tijdens de eetmomentjes kan je de Kastaars terugvinden in hun natuurlijke habitat op het speelplein: het bladerhuisje. Deze gezellige constructie is hun clubhuis en ze houden er graag gesprekjes over hun vrienden, school, televisieprogramma’s, boeken, mediafiguren en uiteraard de spelletjes die ze samen gespeeld hebben.

Het is nu wel duidelijk: de Kastaars zijn een toffe vriendengroep die samen heel wat dingen beleven, elkaar beter leren kennen en hun interesses delen, vijf weken lang op Speelplein Groene Zone natuurlijk.