Speelplein gelegen aan de rand van Leuven
  tel:0472/36.80.25
   pleinleiding@groenezone.org

    Hoe zal de zomer van 2021 eruit zien?

    Algemene info

    Door de verschillende maatregelen zal de zomer er een beetje anders uitzien dan de vorige jaren. We volgen alle adviezen op van de overkoepelende jeugdwerkorganisaties en meer informatie omtrent de veranderingen op ons speelplein zullen we later nog communiceren. De informatie die je nu nodig hebt om je in te schrijven is reeds ter beschikking, lees de info op deze pagina dus grondig door voor je je inschrijft.

    Weekbubbels

    De belangrijkste maatregel is dat we twee bubbels van 50 zullen maken per week (incl. animatoren). Hierdoor is onze capaciteit sterk gedaald en hebben we een weekschema opgemaakt van welke weken de verschillende groepen kunnen komen (zie hieronder). Dit jaar zullen wij geen dagopvang voorzien voor de biekes (vanaf 3 jaar op 1 juli 2020) alsook de wijsneuzen (vanaf 4 jaar op 1 juli 2020 tot zij die de tweede kleuterklas hebben afgerond). Animatorgewijs zal een bubbel uit 5 à 6 animatoren bestaan, 1 à 2 hoofdanimatoren en 1 pleinleiding. Het zal met dit team zijn dat je een hele week samenwerkt om de kinderen een fijne week te bezorgen.

    Inschrijvingen

    Dit jaar werken we met een voorinschrijving, dit om de beperkte plaatsen eerlijk te verdelen over alle moni’s die graag willen komen staan. Omwille van deze reden zijn de huidige inschrijvingen dan ook vervallen. Dus ook al had je je reeds ingeschreven, moet je dit toch nog via deze weg opnieuw doen. Het inschrijvingsproces zal als volgt werken:

    1. Tot 12 juni 23:59 krijgen je de tijd om je in te schrijven via het formulier onderaan deze pagina.
    2. Tegen 16 juni, worden je groep(en) en we(e)k(en) dat je animator mag staan bekend gemaakt.
    3. Je krijgt een mail met alle praktische info die je nodig hebt om je zomer goed aan te vatten.

    UPDATE: De inschrijvingen voor animatoren zijn nu gesloten voor waar op het schema volzet staat, voor de andere weken kan je een email sturen naar pleinleiding@groenezone.org

    1/vc_column_text]

    Praktisch tijdens de zomer

    Hoe ziet zo een bubbelwerking voor animatoren er dan precies uit? Zondag zal je vanaf het begin in je bubbel aankomen. Doorheen de hele week zullen de twee animatoren bubbels altijd strikt gescheiden blijven. Dit betekent niet dat we ‘s avonds met alle moni’s samen geen plezier kunnen maken. Dit zal gewoon moeten gebeuren met de nodige social distancing tussen de bubbels.

    Een doorsnee dag in de bubbelwerking zou er als volgt uitzien. Wanneer de kinderen er zijn zullen bubbels strikt afzonderlijk de dagplanning afwerken. Dit betekent aparte spellen en gescheiden locaties. Tijdens het ontbijt, pauzes, avondeten, voorbereidingsmomenten en de avondactiviteiten zullen bubbels nog steeds gescheiden moeten blijven maar zullen we wel veel in dezelfde ruimtes kunnen doen. We zijn alvast hard in de weer om fijne aangepaste avondactiviteiten te bedenken waaraan beide bubbels zullen kunnen deelnemen. Slapen zal, in tegenstelling tot eerdere berichten, dit jaar wel mogelijk zijn en raden we ten sterkste aan. Elke bubbel zal een eigen slaapruimte krijgen die verder zal worden opgedeeld voor jongens en meisjes om wat privacy te kunnen voorzien.

    Om de dag soepel te laten lopen kunnen we dit jaar rekenen op de hulp van een logistic support dream team. Zij zullen ons met vol enthousiasme ondersteunen in enkele vervelende zaken zoals materiaalzorg, EHBO en poetsen.