Speelplein gelegen aan de rand van Leuven
  tel:0472/36.80.25
   pleinleiding@groenezone.org
    parallax background

    Waterspelletjes bij deze zomerse temperaturen!

    Heb je het ook gehoord?! Vanaf morgen geven ze zomerse temperaturen in Vlaanderen! Dat betekent maar 1 ding: tijd voor waterspelletjes! Bij zomerse temperaturen durven wij de kinderen te trakteren op enkele waterspelletjes! Omdat het de komende dagen helaas nog geen speelplein is, hebben we enkele leuke waterspelletjes op een rij gezet! Laat ons zeker weten welk waterspelletje jou het leukst lijkt!

    Baseball met water

    Uiteraard spelen we af en toe baseball! Maar bij echt mooi weer kunnen er ook enkele varianten met water worden gespeeld! Wat dacht je bijvoorbeeld van de honks vervangen door emmers met water waarbij de kinderen even hun hoofd in moeten steken? Of…. waterballonnen gebruiken in de plaats van tennisballen! Leuke ideeën genoeg om met baseball te spelen!

    Water Limbo

    Heel simpel! We vervangen de stok door… een straal water! Fun (en waterplezier) verzekerd!

    Water Volleybal

    Geef nu toe, alles is toch leuker met water? Ook bij volleybal! Zorg voor 2 teams en laat ze de waterballon naar de overkant gooien. Raakt de waterballon de grond? Dan verdient de ene ploeg een punt en het andere team…. wordt nat! Daarnaast kan je ook een variant spelen waarbij je gebruik maakt van dekens om de waterballonnen naar de andere kant te gooien!

    Piñata met water!

    Als we aan een piñata denken, dan denken we aan snoep. Maar met deze variant zal er uit de piñata geen snoep komen maar… water! Blinddoek de kinderen en zorg dat ze (veilig) de waterballon kapot kunnen meppen. Lukt het hun? Dan worden ze nat (en aangezien ze geblinddoekt zijn, weten ze niet wanneer het kan gebeuren!)

    Water Bowling

    Wat heb je nodig? Een groot plastic, bruine zeep, een tuinslang, kegels, een zwemband en…. heel veel water! Resultaat? Een supercoole activiteit! Je kan namelijk dan een spelletje bowling spelen! Zeker aan te raden om eens met de tieners te proberen!

    Estafette… met water

    Er zijn zoveel verschillende estafette-opdrachten om te doen met water! Bij de opdracht hieronder moet je jouw groep verdelen in 2 teams. Je voorziet voor elk team een fles (met een gaatje in) die een kind op zijn hoofd zet en de andere kinderen krijgen waterpistolen of spuitjes. De bedoeling? Om zoveel mogelijk water in de fles van jouw team te krijgen! De kinderen die de fles op hun hoofd hebben… zullen alvast niet droog blijven! Een leukere variant is om de fles van de tegenstander zo vol te krijgen.

    Of…. gewoon eens lekker zot doen met waterpistolen!

    Onze speelpleinkikker, Froggy de kikker, is alvast klaar om in de aanval te gaan! Hij kan niet wachten om dit waterpistool te gebruiken deze zomer!

    Waterspelletjes Froggy De Kikker

    Niet genoeg gekregen van deze waterspelletjes?

    Wees gerust, wij ook niet! Toch moeten we nog even wachten om al deze spelletjes op het speelplein uit te testen! De zomer van speelplein Groene Zone zal nog nooit zo leuk zijn geweest met deze spelletjes!

    Schrijf uw kind vandaag nog in!

    Geef nu toe… speelplein Groene Zone klinkt toch geweldig! Dat is het ook! Daarom kan u uw kind nu al inschrijven bij het leukste speelplein van Leuven en Heverlee!

    Inschrijven via onze website is mogelijk vanaf begin maart. Daarnaast kan u uw kind(eren) ook inschrijven tijdens de inschrijvingsdagen in Heverlee.

    Klaar om animator te worden op speelplein Groene Zone?

    Dan is nu jouw kans! Speelplein Groene Zone is nog op zoek naar enkele jongeren om samen met ons de zomer van hun leven te beleven. ‘s Avonds organiseren we leuke activiteiten voor onze animatoren zodat er elke avond wel iets valt te beleven op het speelplein. Hou je klaar voor 25 dagen plezier! #25DaysOfSummer

    Heb je zelf nog leuke ideeën? Vergeet dan zeker niet om ons iets te laten weten via Facebook, Twitter, Instagram of Pinterest!

    Pleinleiding
    Pleinleiding
    De pleinleiding van speelplein Groene Zone zijn gedreven jongeren die mee de eindverantwoordelijkheid dragen tijdens de zomer en het jaar. Samen ondersteunen we de administratie, (hoofd)animatoren, ouders en kinderen om er 1 gezellige zomer van te maken tijdens de eerste 5 weken van de zomer.

    Comments are closed.